Rabu, Jun 04, 2014

Percutian singkat di Marang & Cherating

Assalamualaikum...
Ok... musim cuti sekolah sekarang ni... Antara yg paling best time cuti sekolah ni ialah JALAN CLEAR di waktu pagi utk ke tempat kerja!! Sebab leh sampai opis awal, tak terkejar2 nak siapkan anak ke, kejar thumbprint ke... for these 2 weeks bahagia je hidup rasanya.  Untuk makluman cuti sekolah telah pun bermula dari 28 Mei hingga 14 Jun. LAMANYAAAAA!
Mesti nak tau apa xtvt cuti sekolah kan??? Haaa, kali ni payah sket nak wat keputusan nak jalan ke mana... byk tpt betul, bezanya, jauh dan dekat.  First sekali plan nak g Terengganu... Terangganu lagi??? hahaha... best tau Terengganu... jatuh cinta dgn Terengganu... nape?? sebab ... negeri Terengganu adalah sebuah negeri yg bila kita sampai situ, kita spt rasa dialu2 kedatangannya.  Behtu rasa AMAN... "TERENGGANU DARUL IMAN".  SERIOUSLY! orang lain tak tau la, tapi kita rasa mcm tu.
Last time kami pegi Kuala Terengganu, but for this time kami cari homestay di Marang, berhampiran dengan jeti ke PULAU KAPAS! WOW!! (mesti g pulau kapas kan??? ooo tidak!! belum rezeki lagi!)
Selain Marang, Terengganu, plan lain kami adalah ke Kuantan atau Cherating.
Selain dari Kuantan atau Cherating, kami plan KUALA LUMPUR sahaja... hehehe.. lepak2, memancing ke, g Janda baik lepak semalam sambil nikmati panorama alam...


Tapi kata sepakat kami, kami ke Marang Terengganu akhirnya....


Jom tengok gambo...






 Matahari naik di ufuk timur
SUBHANALLAH)




Rumah bertingkat tu lah homestay kami.
kami ditingkat atas sekali. 
















 Melepak di balkoni




  


Muka budak demam & muntah2...
dapat mandi laut, baik lah dia.. 

Setelah sekian lama tak mandi laut,
kita pun terjun dlm laut juga... tp xde la nak upload gambar sini ye..
Stay di tpt ni mmg best, dgn privacy nya, pemandangannya, pantainya... semuanya best.. nak cari makan pun tak de masalah. Homestay cantik, besar dan muat utk kami 6 beranak, cuma homestay ni tak de dapur ler .. lebih kurang bilik hotel studio.. basic saja.  Tapi memadai utk kami anak beranak. Yang penting, kemas, bersih, mudah keluar masuk dan privacy!  Sampai pantai pun kami je yang conquer.  En Zainul sangat baik hati sanggup menunggu ketibaan kami jam 1.30 pagi.  Boleh call En. Zainul di talian 017-9548311 untuk booking homestay bersama beliau.  

*to be continued … part02 cherating pulak..



0 ulasan:

 

Dari Hati © 2011 By NC