Khamis, Jun 21, 2012

Sukan oh Sukan...

Assalamualaikum wbt.

Sukan KPDNKK akan berlangsung pada 24 Jun 2012.  Untuk tahun ni, saya masuk sukan futsal.  hehehehe... dari tahun 2007 saya dah babitkan diri dalam sukan futsal dan pembabitan awal tersebut utk kali pertama dan kedua team saya dapat johan dlm pertandingan anjuran MyIPO sendiri.  Masa tu Sukan KPDNKK takde lagi acara futsal untuk wanita, jadi saya aktif dalam bola jaring; mewakili MyIPO utk sukan Kementerian.  Tu pun bila saya tak mengandung la.

Persiapan untuk perlawanan kali ni agak singkat.  Kami berlatih 3 minggu sebelum tarikh perlawanan yg dijadualkan pada 17 Jun 2012 di Centremar Setapak.  Saya lagi lah, hanya sempat berlatih dua minggu je, sebab bercuti kenduri arwah.  Naik2 dari bercuti, terus sertai latihan futsal tersebut.

Untungnya kami kali ni, kami dpt membuat latihan di court futsal dimana perlawanan diadakan.  Ini menjadi kelebihan kepada kami untuk mendpt suasana realistik semasa latihan.  Kami juga hanya berkesempatan untuk mengadakan perlawanan persahabatan dengan MIDA pada hari Khamis, 14 Jun 2012 3 hari sebelum pertandingan dengan mata 2-2.

Team kami terdiri daripada 11 org termasuk pengurus, tp kami telah dibekalkan dengan seorang jurulatih yg amat2 membantu kami dalam persiapan menghadapi perlawanan tersebut.

Maka tibalah hari pertandingan.  Secara fizikalnya, kami amat bersedia, cuma masalah mental sikit - gabra dan over excited.  Hehe...

Kami adalah didalam kumpulan tersebut : SSM, MKM, KPDNKK & MyIPO.  kami akan bertemua dengan SSM dulu dan kemudian MKM dan akhirnya KPDNKK.  Manakala kumpulan B terdiri daripada PNS, Bank Rakyat dan SKM.

Semasa kelayakan separuh akhir, kami bertemu dengan PNS dan kelayakan bagi tempat ke 3 dan ke 4 kami bertemu dengan MKM.  Penentuan tempat ke3 dan ke4 dgn kedudukan draw - 0-0, menjadikan penalti sebagai penentuan dan akhirnya kami berjaya untuk mendapat tempat ke3 iaitu dengan penalti 2-1. Alhamdulillah, syukur kepada Allah Taala.

Saya nak ucapkan ribuan terima kasih pada Azlie, coach kami pada hari itu yg telah menyusun strategi perlawanan hingga kami mara ke peringkat separuh akhir dan berjaya sekurang-kurangnya mendapat tempat ke-3.  Thank you Azlie! dan tidak lupa pada semangat satu pasukan kami kepada Meg, hariani, fiza, liza kepoh, salmi, Olin (goalkeeper), umi, mawar dan mariam dan shikin.


Ni MyIPO & KPDNKK
 

0 ulasan:

 

Dari Hati © 2011 By NC