Khamis, Februari 02, 2012

JOM ke GENTING!

Assalamualaikum wbt.

Macam mana leh terpikir nak gi genting? Tak tau la.. sebab rasanya mmg kalo leh tak nak g genting tu. Tapi hari tu teringin nak bawa anak2 menikmati cuti ke taman tema sebelum diorg naik sekolah.  So, final week sebelum diorg naik sekolah, kami bawa la diorg naik genting.

That day if I am not mistaken, hari sabtu, 7 hb. Januari.  Kami sampai di Genting sebelum jam 12 tgh hari.  Memang banyak kereta yang naik ke genting, lagi pun hari sabtu, kan, tidak syak lagi kami perlu berebut parking di atas sana.  Cuaca masa tu, ok dan mendung.  Kami jangkakan akan hujan sama ada petang atau pun malam tu. Kami beli tiket pakej utk family - 2 dewasa dan 2 kanak untuk indoor dan outdoor game berharga RM200. 

Budak2 teruja la tgk byk permainan, boat dan pedal di tasik, roller coaster, dan mcm2 la yg saya tak ingat namanya. Meh kita tgk gambar2 yg diambil kat genting highland tu.


 Sapa berani naik benda nih? Aku tak berani laaa...

 Jom beratur...

 Saya naik dgn ariq, firas n afi.

 Ayah naik dgn hadid.

















 Hadid naik sorg je, ariq tak dpt naik sebab tak lepas ketinggian.

Sampai dah hajat hadid nak naik benda nih. 
Ok hadid, ibu akui keberanian hadid. kihkihkih..

Malam tu cuaca sejuk sangat dan hujan.  Kabus kat luar mmg tebal. Kami balik dlm jam 9 mlm.  En. hb memandu dgn keadaan berhati2 sebab kabus yg tebal.  Kami dpt rasa angin sejuk Genting Highland kala tu.  Bestnyerrr sejuk... rasa macam sesubuh hari kat Cameron Highland pulak.

Ada yg kami tak amik gambar.  Rasanya tak baper memuaskan hati sebab ada bbrp tpt kami tak dpt main, antaranya, pedal di tasik, roller coaster ditutup (kat luar tu), byk permainan yg ditutup sebab penyelenggaraan.  Dan kami dpt tahu mulai 15 Januari 2012 harga tiket akan dinaikkan.  Harap2 bila harga tiket naik, perkhidmatan pun ok dan permainan semua berfungsi dgn baik.  Baru la berbaloi2.


1 ulasan:

lovely berkata...

salam..

 

Dari Hati © 2011 By NC