Khamis, Februari 02, 2012

Berpiknik di Lubuk Manggis...

Assalamualaikum wbt...

Korang mesti penah pergi piknik kan? Sekali seumur hidup mesti penah pegi... Kitorg dulu rajin gi piknik - merangkap memancing sekali.  Tapi akhir tahun lepas, kami ada berpiknik di Lubuk Manggis.  U all tau lubuk manggis kat mana? Kat Hulu Langat.  First time g sana dgn pakteh & family.
Ni dah kali yg ke 3 atau ke 4 rasanya.

Best la tempat dia.. Sungai nye dan yg sama pentingnya - tpt melepak.  Hari yg kami pegi tu kami sewa chalet kecik, RM45 sehari, yg ada bilik.  Besar pun besar, sesuai la dgn kami yg 6 beranak ni. Nak tukar baju, nak sembahyang, nak bergolek boleh la kat dlm bilik.  Bersih pun bersih.  Kami pergi dalam jam 11 lebih. Saya bawa bekal nasi lemak yg dimasak sendiri dan bubur kacang hijau berdurian... perrhhh.. sedap dpt cecah dgn roti.  Bawa tikar, bantal dan baju.
  
Alhamdulillah, cuaca masa tu sangat baik.  Puas la budak2 ni mandi manda. Saya tak mandi la.. Ada anak kecik ni leceh la nak masuk air.  Tak teruja pun nak masuk air.  Malas nak salin baju.  Biar la diorg yg main air.   Kitorg lama gak lepak kat situ, pkl 4 lebih kami gerak balik.

Meh tgk gambar2 kami berpiknik di lubuk manggis.














8 ulasan:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

inilah entry yang ila tunggu..siap krol ila nak copet gambar2 akak kat sini nak masuk belog ila supaya dia susah ati & carik tempat ne kat mana haha

Ikhlas Dari Hati.... berkata...

pegi la ila, best la sesekali kan kita lepak tp sungai.. dgr bunyi air.. lepas masuk air, tido pun best! ada byk pilihan pondok, nak bermalam pun boleh. hehhe..

Tanpa Nama berkata...

Pondok nie akk amk rm bpe?

Ikhlas Dari Hati.... berkata...

pondok ni RM40 satu hari.

Tanpa Nama berkata...

Salam..nak tanya..pondok ni yg dekat taman rekreasiblubuk manggis ke atau dlm kawasan impian rimba...tq

inda_hassan berkata...

Assalamualaikum..
Nak tanya,apa nama tpt ni ek?U ade contact no owner tpt ni x?Kalo u dpt reply asap sgt2la dihargai..huhu..Tq

Ikhlas Dari Hati.... berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Ikhlas Dari Hati.... berkata...

Wa'alaikumsalam,
ni kat Lubuk Manggis..
chalet ni walk in, no telephone owner chalet ni ada kat dinding chalet.. kami call guna no kat dinding tu, tak lama owner chalet dtg. :)

 

Dari Hati © 2011 By NC