Isnin, Februari 20, 2012

Cantella Asiatica Janda Baik

Assalamualaikum wbt.

Aman - nyaman - mendamaikan ... mcm tu la rasanya bila tiba di Cantella Asiatica Resort, Janda Baik.  Akhirnya saya berjaya tekad untuk menempah Chalet di sini dan mmg BEST laaa! 

Ok, kami menginap di sana pada 6Fe2012.  Saya ambil River View chalet utk 5 Dewasa, (RM175 semalam) - 2 Unit. Dalam chalet tu ada 1 Queen Bed + 3 Single Bed.  Wah! Besar kan! Behtu ada bilik air, tersedia mini freezer, pemanas air, aircond dan kipas.  Tak de TV hokey!! So, kena plan utk buat aktiviti sendiri. 

Yg pergi hari tu, saya &family, mak abah, abg &familyy dan teh&family. Satu chalet adalah utk mak abah dan family saya, dan satu chalet lagi, teh dan abang sekeluarga.

Seperti kebiasaan, kami siap2 bawa bekal dari rumah memandangkan kat Resort tu takde kafeteria dan kalau nak beli makan kena keluar sikit.  Kami ada bawa, sandwich telur, macaroni, beras (bawa rice cooker), lauk pauk, abg bawa meehoon goreng, naget dan teh ada bawa kue teow goreng dll lagi.  Mcm2 ada.  Apa yg menyeronokkan juga di resort ni ialah disamping pemandangan floranya yg menghijau dgn bunga2 yg pelbagai, resort seluas 6 ekar ni ada dua buah tasik utk memancing. Jadi, pogie dan abah dah siap2 bawa pancing untuk aktiviti memancing. Umpan cari cacing/roti cari kat situ je.

Cik Normah dan Bondanya, Datin, menyambut kedatangan kami dengan senyum lebar.  nampak nya minggu ni byk chalet kosong.  So, resort tu kelihatan sunyi sedikit, tapi kami tetap enjoy menikmati suasana aman damainya alam sekeliling.  Jom tgk gambar!


Baru sampai dan sedang tunggu masa utk check in.
Kita makan dulu (perut dah lapar!)
Time : 2.15ptg


 Aktiviti petang: JOM SANTAI...
Lepak tepi tasik sambil tgk org memancing..

 Ewah2.. mokteh pokteh ni bergurau senda! I curi2 dgr je.. kihkihkih...

 Bonda terchenta!

 Aktiviti malam : Jom bakar ikan yg kita dapat!

 Aktiviti pagi esok hari nye : Jom sambung pancing...

 Abah n abang memancing lagi .. dan lagi...

 Ni lah tpt parking ...

 Cantik!

 Bersih dan kehijauan...

 Happy family! :D
 cer teka ikan apa tu?? Baung...

 Ibu dan Afi...
Muka tak mandi! kehkehkeh..

 AFI : apa benda itu tunjuk tu??

 Atok yg sabar menanti...

 Wah! Abang dapat ikan! tak kisah lah kecik pun kan!

 Hasil tangkapan utk hari kedua..

 Apa lagi.... bakar laaa..!

 Atok dgn ikan2nya...

 Apalah yg ariq dok jenguk2 tu...

 Termenung jauuuhhhhh...

 Hmmm...

 Terlepas dah ke atok??

 Pakteh n Hadid orang penting.. yg tak memancing tp membantu mencari umpan...
tak de umpan, xleh la org memancing kan!

 Antara chalet nyer..

 Tempat ni mmg bersih..
Kehijauan yg terpelihara...

Budak kecik inilah yg jaga kami siang dan malam...
Kena tabik hormat kat dia nih!
Mewarisi Atok n Oyang nyer yg seorang anggota polis..

 

Jumaat, Februari 03, 2012

Maulud Nabi...

Assalamualaikum wbt.

Hari ni hari Jumaat, 10 Rabiualawal 1433 hijrah.  Dua hari lagi, sambutan maulidur rasul ...  Mari kita perbanyakkan selawat ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad S.A.W, semoga satu hari nanti, di SANA kita diketemukan dengan Baginda Rasullullah SAW dan beriringan dengan Baginda selaku umatnya.

Ya Allah Ya Tuhanku, Sesungguhnya aku tidak layak ke syurgaMu, tetapi aku juga tidak dapat menahan siksa api neraka.  Ampunilah daku, dosa2 ku, Kau Maha Pengampun dosa-dosa besar.

Khamis, Februari 02, 2012

Jalan-jalan di KLCC

Assalamualaikum wbt.

Rasanya dah lama tak berkumpul dgn teh&family dan abg&family.  Jadinya saya mengajak teh n abg keluar hari ahad itu.  Mulanya kami rancang nak melepak kat Tasik Perdana.  Tapi setelah memikirkan parking yg payah sikit nak dapat kat Tasik Perdana especially hujung minggu, maka saya cadangkan utk berjumpa di KLCC. 
Kami sampai KLCC pun lewat, hampir pukul 6.  Sambil lepak2 dan borak2 kosong dgn ipar duai, anak2 dptlah membebaskan diri bermain di taman permainan KLCC.

Jom kita tengok telatah mereka!


 Abang, Yan n Hakimi

 Sejuk mata tgk pokok2 hijau nih.

 Dah start dah..



 Antara aktiviti2 pengujung yg lain.


 Seperti biasa, pakteh la yg rajin melayan anak2buahnya..

 Firas & Haziq... comei!

 Haziq

 Ariq.. hmmmm ibu ingat tinggi manalah kena gayut..
Apahal lak dgn Hadid? injured?

 Adoyai, kesian pakteh.. Mana ayah, firas??

 Mengah pakteh mendukung budak berdua nih...

 Hakimi main boleh dgn abg2..

 Bestnyer afi melepak.

 Errrkk??

Kaum ibu ambil peluang bersembang kosong..


 Sudah pun maghrib

 Kimi dan mamanya.

 Firas dan Haziq

 Aik, Ariq dah lepak ke...?


Hadid : bila la akan ku jejak kaki
ke Taman KLCC ni lagi??
(cehh.... ;P)

Maghrib lah kami di Masjid As-Syakirin KLCC. selepas tu kami menuju ke Kg Baru utk makan malam.

Terlalu sekejap rasanya perjumpaan hari tu. Nanti kami nak outing lagi. Kali ni kami nak ke Janda Baik. Mak, abah, abg&family, Teh&family akan join trip tu nanti.  Nantikan cerita kami di sana.... Insya Allah.
 

Dari Hati © 2011 By NC