Rabu, Disember 07, 2011

Musim ommbaakkkk rinddduuuuu....

Assalamualaikum wbt.

Waaahhh! Lamanya tak update blog nih... sibuk bebenor la cekononnya ye... Haha!  Sebenarnya sibuk la jugak kot, tu yg tak berblog tu.  Tapi apa yang saya perasan, kalo nak berblog ni kena ada mood juga ek?  Macam FB gak la, kena ada mood nak update status, kalo tidak, tak tau nak tulis apa.  Jadi dari buang masa pk nak tulis apa, baik tak yah tulis apa2.  Saya bukan macam ila yg rajin bebenor update blog dia.  Lagi la pulak saya dah masuk keje balik selepas dua bulan berpantang. 

Cerita pasal agenda saya yang saya buat sebelum saya naik keje, ermmmm mungkin 50% je kot yg dpt saya buat.  Antaranya, buat stok susu (kemestian), pergi shopping (sikit la), keluar jalan2, cuci mata, kemas rumah (sikit2).  Yang lain saya tak dapat buat sangat.  Sebab apa, saya pun tak tau.  

Hihi, nampak tak layout blog baru saya nih? hihihi.. cantek tak? comei tak? pada saya, saya suka.  Saya akan tambah gadget baru nanti.  Nak kena touch up sikit2.  biar nampak lagi idup.  Hahahaha, padahal up date blog seminggu sekali pun kadang payah. Tapi tak pe, ini blog saya... dan baru ni saya ada beli camera, tp belum dpt memanfaatkannya lagi.  Nanti senanglah, saya amik gambar dan terus upload dlm blog.  Sekarang ni blog saya kosong je, takde gambar apa pun kan... huhu.  jeles tgk ila yg byk gambar, ada je gambar yg dia amik dan uploadkan.  Tak pe ila, nanti akak try jadi serajin ila.. hihi..

Cuti saya berbaki 2 hari lagi.  Rasanya saya akan cuba kekalkan cuti 2 hari itu dan bawa ke tahun depan.  Saya rancang nak cuti awal tahun, ariq akan masuk darjah satu tahun depan.  Walau pun dia sama sekolah dengan hadid, tp saya nak gak merasa pegi sekolah menyibukkan diri tengok ariq kat kelas macam mak bapak yg lain.  Tapi saya tak tau sama ada ibu bapa masih dibenarkan menunggu anak2 darjah satu di sekolah. Rasanya, sekolah tak mengizinkan ibu bapa buat macam tu sebab nak mengajar anak berdikari dan pihak pengurusan sekolah akan handle budak2 baru ni.  Tak pe, saya cuti sesaja pun ok gak kan. 

Oh ye, sekarang ni musim movie "OMBAK RINDU", adaptasi dari novel Fauziah Ashaari.  Rata2 kawan yang menonton movie tu katanya best giler sampai menitik air mata.  Macam tu gak member2 kaum adam, ada yg membuat pengakuan ikhlas yg diorg pun menangis tgk citer tu.  Saya dah baca novel tu dan rasanya novel tu ada dalam koleksi novel2 saya yg menimbun kat rumah.  Cumanya bila cari hari ni, saya tak jumpa.  Ntah2 saya pinjam novel tu kat library kot.  Saya ada bbrp novel Fauziah Ashaari.  Mmg beliau jarang2 berkarya, mungkin setahun tak sekali (yg saya perasan) tapi sekali beliau keluarkan novel, mmg meletop.  Saya ada bbrp koleksi novel beliau ni, dan citernya mmg sedap2 belaka.  Saya tak de rasa lagi nak menonton Ombak Rindu ni.  Sebab en. suami tak baper suka tgk citer melayu kat pawagam.  Tak pe lah, saya pun tak gaduh pun.  Saya nak buat sinopsis Ombak Rindu kat sini pun saya lupa jalan ceritanya, nampak benar dah lama sangat saya baca novel tu.  Apapun, saya percaya, cerita tu mmg mantop dgn lakonan Maya Karin, Aaron Aziz dan Lisa Surihani.  Pasti tangkap leleh!

3 ulasan:

Jue-Isteri_Ibu berkata...

Akak, cantiknya layout..huhuhuhu..sumpah, jeles... x reti nak godek2 dah.. x de masa bebenornya...

Ikhlas Dari Hati.... berkata...

Jue, akak upah org ler buat layout blog tu.. hihihi.. aci ke tak? kalo akak nak buat sendiri, mmg ler tak reti...

Jue-Isteri_Ibu berkata...

huhuhu...ni nak cari org gak ni..

 

Dari Hati © 2011 By NC