Isnin, September 12, 2011

Macam2 ..

Assalamulaikum ... 

Hari ni saya tak g keje.  Pogie dah 3 hari tak sihat termasuk hari ini.  Asalnya dia sakit gigi dan kemudian membawa kepada demam.  Demam urat kot.  Semalam (ahad), kalo tak ada jemputan open house rumah teh kat kajang dan juga rumah bos di Lestari Perdana, Puchong.  Harapan kita, mudah2an dpt memenuhi undangan open house tersebut, dtg lewat pun tak pe la, tp pogie tak ok2 juga sampai la ke malam.  Terpaksa lah sms teh n bos mengatakan tak dpt nak dtg sebab pogie tak sihat.  Si ariq dah meragam nak g rumah pak teh nye, tp apakan daya.  So, kali ni kenalah pujuk dgn coklat yg prof bagi hari tu.  
W/apapun, semalam kat rumah dpt la buat rendang daging, kuah kacang dan nasi himpit utk makan sendiri.  Kalau sesapa datang tu, langkah kanan lah.  Ingatkan nak bawa g rumah teh sikit, tp keadaan tak mengizinkan.  Hari Sabtu sebelumnya pulak, sibuk mengemas rumah sebab mak ani (pengasuh budak2) nak dtg beraya.  Jadi, dlm pening2 tak tau nak masak apa dan dengan kudrat yg tak berapa daya (sebab dok mengemas rumah), pk punya pk, kita buat la nasi lemak biasa je.... hehehe.. buat la sambal ikan bilis.  Ntah mcm mana, kawan tenet kita, si fiezabaiduri & hb nak dtg rumah beraya... rezeki diorg la dpt makan nasi lemak kami... Alhamdulillah.  Sementara tu, dah pun rebus nasi himpit segera, dah pun panggang kacang, tp rasanya tak dpt nak buat hari tu jugak.  Mak ani sampai rumah kami kat pkl 7 mlm, so kami menjamu la nasi lemak dan masak sikit lg nasi memandangkan mereka ramai... habis gak la nasi lemak kami... dah tak de apa2 nak hidang, kami potong la nasi himpit dan keluarkan serunding daging.. mencicah la nasi himpit dan serunding daging... makan ramai2 ni seronot dan membuka selera... anak2 pun berselera nak makan.  Nasi himpit segera tu lah yg jadi sebab org buat rendang daging dan kuah kacang.  Dah berniat nak buat pun sebenarnya.  
Hari ni kita tak keje, meneman en. suami yg tak sihat... hantar hadid g sekolah dan ariq g sekolah.  Sempat jumpa cikgu ariq kat sekolah, bertanyakan mcm2 hal pasal ariq. punyalah susah nak pujuk ariq g sekolah pagi tadi.  Katanya ada si budak haziq kat sekolah tu mengaco dia... cikgu kata, mmg haziq tu suka membuli sikit.  pujuk punya pujuk, amik mood si ariq baru la dia ok sket.... mcm2 hal kan budak2 skrg.  Kita dulu sekolah rendah, kalo ada masalah, settle sendiri je.. kena buli ke apa ke, semua simpan sendiri, pegi jugak sekolah, pepandai la nak buat mcm mana nak ngelak kena buli.  kita tak penah la kena buli... hehehehe.. tak sapa berani buli kita dan dulu kes2 buli ni, kes terpencil kat sekolah kita. Nasib baik... 
Jadi nyer, hari ni lepas hantar budak2 gi sekolah, pogie ajak g minum kat mamak kat sg besi.  Kita ikut je la.  Jalan dari sg besi ke pusat bandar KL sesak barat, masa kami keluar jam 7.15 tadi clear je... rasanya mmg dahsyat la sebab dari tol sg besi lagi nampak nye kete bersusun tak bergerak.  Parah mmg parah.  Sesapa yg masuk opis pkl 9 mmg tak dan la nak kejar punch card.  Rupa2nya bbrp jalan kat KL di tutup untuk beri laluan raptai utk hari MALAYSIA pada jumaat / sabtu nanti.  
Lepas sarapan, kita ampai kain, basuh baju, lipat baju, kemas dapur, hangat lauk semalam.. fuhh, mengah gak la. perut ni dah sarat dah ni.. minggu ni adalah minggu ke 36.  Tak lama dah.. rasa2nya boleh bersalin awal ni, agaknya lah ...

Habis buat keje baru lah boleh duduk mengadap laptop... update status FB dan relakssss... barulah boleh nak update blog.  W/pun citer ni untuk diri sendiri, dan cuma seorg pun yg membaca, tapi tak kisah la.. sebab citer kat sini, direct luahan dari hati.... 

2 ulasan:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

ilalah yg baca..ila duty kat intan bukit kiara..esok kita jumpa yee

Ikhlas Dari Hati.... berkata...

mmg ila sorg je yg baca.. hehehe..owh, ye.. ada buka booth kat sana seminggu kan.. tak pe la, ila jaga sehari je kan. Akak esok pagi g check up dulu.. c u tomorrow...

 

Dari Hati © 2011 By NC