Jumaat, Ogos 12, 2011

SIM rosak?? arrrrgghhh

ngantuk sungguh hari ni... malam tadi tak bangun sahur, sedar kejap jam 4.30 pg, tapi tertido balik, tertutup alarm.. aduhai, kesian budak2... nak buat macam mana.. tak larat sangat.

Tetiba semalam problem dgn sim card pulak. tak tau kenapa... pagi ok, tp tgh hari; SIM not allowed.  Mana ada buat apa2 pun. Tak usik apa pun tetiba keluar mcm tu.. puas la keluar masuk sim dalam BB, behtu call customer service, katanya try kat hp lain, so, org try la kat hp katy, tak leh gak..

So, malam tadi g bluecube kat mid valley, katanya kena bawa gi center sebab sim problem n kena tukar sim.  Kena bayar RM5... hb kat terus tukar DiGi laaaa.. then terus register DiGi.. hehehe.. leh gitu? amik plan internet RM33 sebulan + RM10 utk BIS... ok la tu kan.. pogie pun amik tu gak, bulan lepas dia kena bayar RM50++ je.. termasuk call.. kiranya ok la tu.. average...

buat masa ni tak boleh buat call, tak boleh buat apa2 dgn BB sebab line tgh kena block, so, tak leh la nak main BB hari ni... kena tunggu, ntah bila, DiGi kata amik masa dua hari, tp hb hari tu tak sampai dua hari dah activate dah.. dlm 6 jam.. hmmmmm... boring nyer tak de BB....

Ni tgh hari ni nak g Maybank sebab bankcard tak leh pakai, ntah napa cip dia tak leh baca.. kena tukar bankcard... nak terminat loan ASB pun ye gak karang... byk benda la nak buat hari ni, konon nyer la .. nak pegi ke idak tak tau la...

behtu plan malam karang nak cari bahan utk buat kuih.. hehehe.. esok nak buat kuih ... tak tau biskut apa.. nak buat honey cornflakes n biskut satu jenis.. kalo rajin buat cake sebiji... tentu budak2 suka..

Kena buat list ni.. sementara mood nak buat biskut masih ada...

hehe...


0 ulasan:

 

Dari Hati © 2011 By NC